Danskundervisning i København - Fleksibelt og effektivt i Nordvest - WPIndex.dk

Historien om IA Sprog

Det hele begyndte i 1970’erne da de første tyrkiske immigranter kom til Danmark. De såkaldte gæstearbejdere var her for at tjene penge så de arbejdede mange timer og havde ikke tid til at gå i skole. Derfor blev IA, Indvandrernes Aftenskole, stiftet.

Her kunne de travle arbejdere få undervisning i dansk når de havde tid om morgenen, i aftentimerne eller i weekenden – og på en måde der passede til dem. Underviserne lærte sig endda tyrkisk for at kunne undervise bedre i dansk. Det gav et jævnbyrdigt forhold mellem lærer og elev hvor sammenligning af sprogene dannede grundlag for selve undervisningen. Og sådan er det den dag i dag.

Efterhånden kom mange af arbejderne til at holde af Danmark. De tog deres familier med til landet, og så underviste vi også dem.

Før vi begyndte at undervise de tyrkiske arbejdere, havde kun få udlændinge haft lyst til at lære dansk. Og næsten ingen vidste hvordan man underviste i det. Derfor udviklede vi vores egne metoder, skrev vores egne lærebøger og var med til at sætte gang i forskningen i dansk som fremmedsprog.

Meget har ændret sig siden. I dag tager mere end 6.000 mennesker om året et kursus hos os. Vores studerende er vidt forskellige. De har alle nationaliteter, arbejder i vidt forskellige brancher og læser på alle slags uddannelser. Vores undervisningsmaterialer findes også på nettet. Og undervisningen foregår både i klasselokaler og på arbejdspladser, universiteter og uddannelsessteder.

Men vores værdier og grundlæggende principper står vi fast på. Vi tilpasser stadig undervisningen til de studerendes behov. Vi udvikler stadig vores egne metoder. Og vores lærere er stadig dybt involveret i den videnskabelige undersøgelse af dansk som fremmedsprog.

Det er blandt andet derfor at vi i mere end fire årtier har været Københavns bedste undervisningssted i dansk – og stadig er det.

Kontaktinformation:

IA Sprog

info@iasprog.dk

Link til websitet

0 svar

Skriv en kommentar

Deltag gerne i debatten :-)
Skriv en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *